-
Objavil: Vitalia.si
-
08/05/2015
Veliko vitamina D med nosečnostjo za močne otroke
Raziskava je pokazala še, da je vitamin D v višjih količinah poleg imunskega sistema izjemno pomemben tudi za močne mišice otrok.
-
Objavil: Vitalia.si
-
07/05/2015
Rdeča pesa pomaga pri prebavi
Ali skrbite za zdravo prehrano? Če hrane ne prebavite dovolj dobro, tudi ne dobite vseh potrebnih hranil, ki jih tako ne absorbirate dobro iz hrane.
-
Objavil: Vitalia.si
-
04/05/2015
Proti alergijam otrok naj nosečnice uživajo oreščke!
Nosečnice se ne bi smele izogibati uživanja oreškov med nosečnostjo, saj je raziskava pokazala ne le, da to ne vodi v kasnejše alergije pri otrocih, temveč celo da imajo otroci mater, ki so med nosečnostjo uživale npr. arašide, manj pogosto alergije na njih.
-
Objavil: Vitalia.si
-
03/05/2015
Več beljakovin za manj možnosti za kap
Po podatkih meta analize imajo ljudje, katerih prehrana vsebuje več beljakovin manj možnosti, da doživijo možgansko kap, še zlasti če so te beljakovine pretežno iz rib.
-
Objavil: Vitalia.si
-
20/04/2015
Jajca znižujejo krvni tlak
Desetletja je veljalo prepričanje, da je hrana, bogata s holesterolom (npr. jajca) škodljiva, saj naj bi dvigovala holesterol v krvi in povzročala še druge zdravstvene težave.
-
Objavil: Vitalia.si
-
17/04/2015
Beli čaj pomaga pri hujšanju
Beli čaj deluje proti debelosti in pospešuje hujšanje tako, da preprečuje nastajanje novih maščobnih celic (adipociti) in pospešuje odpravo maščob iz zrelih maščobnih celic.
-
Objavil: Vitalia.si
-
17/04/2015
3 razlogi za uživanje granatnega jabolka
Granatno jabolko je eden najbolj zdravih sadežev, pri čemer je za razliko od ostalega sadja tu užitno le seme.
-
Objavil: Vitalia.si
-
15/04/2015
Aerobna vadba proti nespečnosti
Zaradi nespečnosti trpi na milijone ljudi v srednjih in starejših letih.
-
Objavil: Vitalia.si
-
13/04/2015
Artičoke proti holesterolu
Raziskovalci univerze Reading so ugotovili, da priljubljena zelenjava, ekstrakt listov artičok, znižuje holesterol.
-
Objavil: Vitalia.si
-
10/04/2015
Začimbe proti sladkorni
Začimbe ne dajejo hrani prijetne arome in okusa, temveč imajo mnoge tudi različne pozitivne učinke na zdravje.