-
Objavil: Vitalia.si
-
30/07/2015
Ekološko pridelana hrana bolj zdrava in neškodljiva
V študiji so preverili podatke 343 preteklih raziskav in primerjali hranilne vrednosti, kakovost in varnost ekološko in konvencionalno pridelane hrane (sadja, zelenjave in žitaric). Ekipa raziskovalcev je nato aplicirala prefinjene tehnike meta analiz da bi ugotovila natančne razlike med organsko in klasično hrano.
“Znanost gre naprej,” je povedal raziskovalec iz Washington State University in soavtor raziskave. Zahvaljujoč čedalje bolj natančnim in zanesljivim metodam so raziskovalci ugotovili velike razlike v hranilni vrednosti in varnosti hrane, ki jih v preteklih raziskavah niso odkrili. Ugotovili so, da ima ekološko pridelana hrana veliko prednosti pred klasično pridelano; med drugim ima klasična dostop do velikih količin sintetičnega dušika, zaradi česar mobilizira dodatne vire v proizvodnjo sladkorjev in škroba. Rezultat je pridelek, ki vsebuje manj koristnih snovi, med drugim tako zelo zdrave in zaščitne antioksidante.
Oddaj komentar
Morate biti prijavljeni, da lahko podate oceno.